• Trude Viken
  • Biography
  • Exhibitions
  • Press

BIO

DAGBOKNOTATER
Jeg startet på dagboknotatene i 2014. Tanken var å male en serie små selvportretter i A4-format. Blikket ble raskt snudd, og det som var tenkt som selvportretter ble noe annet.
Maleriene ble ekspressive eksperimenter som del av en prosess der målet var å finne mitt eget kunstneriske uttrykk. Jeg maler fortsatt dagboknotater, og med årene er det blitt over 150 portretter. De er ikke av meg selv slik jeg faktisk ser ut, men mer bilder av ulike sinnsstemninger og fantasier som kommer og går. I forsøket på å få frem dette bruker jeg oljemaling som jeg vrir og vrenger i tykke lag. Jeg bearbeider malingen helt til formene går i oppløsning og bildene oppfyller mine intensjoner og krav. Jeg er en kolorist, jeg jobber intuitivt og det meste er lov. Lagene med oljemaling kan bli veldig mange før jeg blir fornøyd. Portretter fra den grå hverdagen er de som fanger min interesse aller mest. De har utviklet seg til fabuleringer over hvordan vi har det bak fasaden. Jeg vil uttrykke følelser, og de må være ektefølte. Når jeg har dårlige dager vet jeg jo at de fleste rundt meg også har dem. De dagene, timene eller minuttene er en del av livet. Vi smiler tappert og virker problemfrie på dem rundt oss, men det er jo oss selv vi lurer. At det er så vanskelig å vise sine nedturer gjør meg nysgjerrig. Jeg får et ønske om å fortsette. Oscar Wildes roman «Bildet av Dorian Gray» har festet seg og ligger i bakhodet mitt i disse portrettene. Fortellingen fra 1890 er om den unge og vakre Dorian Gray. Han selger sin sjel for å unngå å bli merket av sitt utsvevende liv. I stedet preger utskeielsene hans et maleri av ham. Portrettet eldes, men ikke han. Livet hans blir mer og mer en dobbel tilværelse. I dagens forbrukersamfunn og populærkultur er denne romanen fortsatt aktuell.

«BLACK AND WHITE» TEGNINGER
Tegningene mine er ofte portretter, og jeg bruker blyanten på samme måte som penselen når jeg maler. Jeg vrir og vrenger på den, med sine forskjellige hardheter og størrelser, til streken og formene går i oppløsning. Helt til tegningene oppfyller mine krav og intensjoner. Jeg leker meg med kontrastene som oppstår, med brå overganger fra det lyse og sarte til det grove og mørke. Disse arbeidene er preget av en tydelig ekspressiv strek. Jeg forfølger mine drømmer og begjær med lidenskap.

CV

Coming Soon

Coming Soon

Kunsten som presenteres inkluderer ulike medier som maleri, tegning, foto, skulptur, installasjon, performance, tekstil og glass.

Galleriet er eid og drives av Tonje Buer.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp